Lunders æblekage

     
   
     
                                    Fremstilling af æblegrød:
1½ kg æbler skrælles, renses for kerner og skæres i mindre tern.
Del en vaniljestang på langs, skab kornene ud med en kniv og kom dem ned i en gryde sammen med æblerne og100 g sukker.
Bring det i kog, skue ned for varmen og lad det simre i ca. 10 min.
Rør i grøden så den ikke brænder på. Lad det afkøle.
 
     
                                              Æblekage  
       
  Ingredienser:
1 kg æblegrød
200 g rasp
75 g sukker
50 g smør
Evt. portvin
Piskefløde
Fremgangsmåde:
Rist raspen på en tør pande, rør i det til det begynder
at tage farve. Tilsæt sukker og smør, fortsæt med at
røre så raspen langsomt karamelliserer.

Opbyg æblekagen i en glasskål, begynd med et lag
rasp derefter halvdelen af grøden, et lag rasp og resten
af grøden. Slut med et lag rasp. Raspen kan evt. fugtes
med lidt portvin under opbygningen.
Slut af med flødeskum på toppen