Lunders æblesaft |
Ingredienser: 1 l vand 2 kg æbler 400 g sukker ( 80 g stevia) 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker evt. 2 hele stk. kanel 2 citron ½ tsk. salt Evt. 1 tsk. atamon. Smag selv til med sukker afhængig af, hvor søde æblerne er |
Fremgangsmåde: Skyl æblerne godt og skær dem i både. Lad kernehusene være, de giver ekstra smag. Pres saften af citronerne, revet skal kan også tilsættes. Flæk vanilje stangen på lang og udtag kornene. Lad vandet koge op i en stor gryde sammen med sukker, vanilje evt. kanel og citron (saft og skal). Tilsæt æblestykkerne og lad dem småkoge 15 min. Stil gryden koldt og lad den trække i mindst et døgn. Si saften fra og hæld den på rene atamon skyllede flasker. Saften kan fryses, ellers opbevares den under køl. Saften kan evt. tilsættes atamon efter kogningen. |
||