Lunders æblesaft

     
   
     
  Ingredienser:
1 l vand
2 kg æbler
400 g sukker ( 80 g stevia)
1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
evt. 2 hele stk. kanel
2 citron
½ tsk. salt
Evt. 1 tsk. atamon.
Smag selv til med sukker afhængig
af, hvor søde æblerne er
Fremgangsmåde:
Skyl æblerne godt og skær dem i både. Lad kernehusene være, de giver ekstra smag.
Pres saften af citronerne, revet skal kan også tilsættes.
Flæk vanilje stangen på lang og udtag kornene.
Lad vandet koge op i en stor gryde sammen med sukker, vanilje evt. kanel og citron (saft og skal).
Tilsæt æblestykkerne og lad dem småkoge 15 min.
Stil gryden koldt og lad den trække i mindst et døgn.
Si saften fra og hæld den på rene atamon skyllede flasker.
Saften kan fryses, ellers opbevares den under køl.
Saften kan evt. tilsættes atamon efter kogningen.