Lunders rugbrød |
Ingredienser: | Fremgangsmåde: | |
Surdej: 5 gram gær 2 dl vand 100 g rugmel ,groft 1 tsk. salt |
Surdej: Gæren skal ligge 1-2 døgn ved stuetemp. inden brug Rør gæren ud i lunken vand, tilsæt rugmel og salt. Hæld den i en høj slank beholder og lad den stå tildækket med låg eller folie ved stuetemp., gerne højere i 48-60 timer. Surdejen skal skifte farve til lys gylden |
|
Bagning: 2,2 l vand 6 tsk. salt 1000 g rugkerner skårne/knækkede 2 dl sesamfrø 1500 g rugmel, groft 2 dl hørfrø 2 dl solsikkekerner |
Bagning: Lunken vand hældes i en stor røre skål, surdej tilsættes. Under forsat omrøring tilsættes de øvrige ingredienser. Dejen skal i alt røres i 10 min. 2 dl dej tages fra , resten fordeles i 2 smurte rugbrødsforme, overdækkes med film og stå i stuetemp. i min 12 timer. Bages ved 170 grader i 1½ time. Sluk derefter og lad brødene i formene tørre i ovnen på eftervarmen i 2 timer. Brødet kan skæres dagen efter og fryses i portioner Den nye surdej skal også stå i stuetemp. i 12 timer, den kan derefter opbevares i køleskab i 4-6 uger. |