Opskriften er super nem, og du skal på
intet tidspunkt ælte dejen, som blot røres sammen,
hæver og derefter foldes, inden den skal bages i ovnen.
Ciabattabrødene bages ved høj varme, og du får det helt
perfekte brød med store huller.
Opskriften giver to ciabatta brød.
- Dette brød er super nemt at bage,
og du skal hverken bruge røremaskine
eller ælte dejen. - Kom lunkent vand op i en skål, og
tilsæt sukker og gær.
Rør det straks ud i vandet, og brug en grydeske til det. - Når gær og sukker er opløst,
kommes saltet i sammen med melet.
Tilsæt al mel på samme tid, og rør nu dejen godt sammen med grydeskeen. - Rør i et lille minuts tid, og du
har nu en noget tynd dej,
men sådan skal den altså være! - Beklæd skålen med
husholdningsfilm, så det slutter helt tæt.
Læg så et viskestykke over, og lad nu ciabatta dejen hæve i syv timer,
hvor skålen blot stilles på køkkenbordet. - Efter syv timers hævning væltes dejen ud på køkkenbordet, som du inden har drysset med rigeligt hvedemel.